Books for Keeps

Shiver

Posted by SkyWize den november 23, 2009

«Shiver» av Maggie Stiefvater er en annerledes varulvbok. Den handler om Grace som ble angrepet av ulver da hun var svært liten. De dro henne med ut i skogen, men ulven med de gule øynene reddet henne… Hver vinter siden har ulven stått i skogkanten ved huset til Grace og fulgt med henne, og hun blir mer og mer fascinert for hvert år som går. Men hvorfor ser Grace aldri ulven om sommeren?

En dag sent på høsten finner hun en skutt menneskegutt på verandaen sin. Han heter Sam, og har de samme gule øynene som Graces ulv. Sammentreff? Think not… Sjokket etter å ha blitt skutt var det som fikk Sam til å skifte form. Han har kun greid det én gang tidligere, den gangen han reddet Grace fra de andre ulvene. Ulvene er mennesker om sommeren, og ulver om vinteren når det er kaldt. De har et begrenset antall sommere de kan bli til mennesker, og dette er Sams siste sommer. Nå må han passe seg for kulden, om han blir for kald kommer ulven i ham til å ta over igjen.

«Shiver» er en svært rolig og egentlig ganske fredfylt bok. Den er full av personligheter, og det er synd at så få av dem blir beskrevet.  Beck, den menneskelige lederne av ulveflokken, og en av de som facinerer meg mest. Han tar vanskelige valg for at flokken skal overleve… Sam er også en fantastisk skikkelse. Beskrivelsen av barndommen hans er grusom og dypt sjokkerende. Rett og slett hjerteskjærende. Utover det er boken sånn passe; den forsøker å være poetisk og lykkes sånn halvveis, og den har en del logiske brister.

It still got to me, though. Jeg har drømt om kulde i hele natt, og da jeg dro til jobb i morrest var jeg så innpakket som man kan få blitt. Litt sært siden det var 6 grader og regn ute… Hva kan jeg si, jeg var nok redd for at ulven i meg skulle ta over. 😉

Reklamer

6 kommentar to “Shiver”

 1. Ladybug said

  Takk for den fine anmeldelsen 🙂 Jeg har Shiver stående i bokhylla, men har kun lest den første siden. Måtte tvinge meg selv til å ikke begynne på den før jeg har blitt ferdig med den boken jeg holder på med nå, har for vane å starte på litt for mange bøker samtidig. Det kommer forresten en oppfølger i 2010 som har fått tittelen Linger(men det visste du kanskje).

  • SkyWize said

   Jeg er ikke helt sikker på hvor godt jeg egentlig likte boka. Den var så utypisk fantasy, så rolig og nesten-poetisk. Jeg er både skeptisk og usikker, men den krøp under huden min før jeg visste ordet av det…

 2. Kommer shiver til å bli oversatt til Norsk? 😛

 3. Christine said

  Nå ble jeg veldig spent på Shiver! Flott anmeldelse 🙂

 4. Christine said

  Nå har jeg også lest den, og jeg er helt enig med deg i at den er annerledes – rolig og moden, veldig stødig bok, rett og slett. Jeg likte den godt, selv om deler av den var forutsigbare og litt enkle. Gleder meg til Linger kommer denne uka!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: