Books for Keeps

En skjebne verre enn døden

Posted by SkyWize den mars 26, 2009

I går kveld (rettere sagt natt) leste jeg en bok som rett og slett ga meg frysninger. En bok som det var umulig å legge fra seg. En bok som fikk meg til å savne alle Donald-pocketene på pikerommet. Det er ingenting bedre enn å lese Donald etter at man har lest en ufyselig eller skummel bok!

Boken jeg snakker om er Mo Hayders «Kuren«. Jeg leste «Fuglemannen» i sommer, og «Tokyo» en stund før der igjen.

Politimannen Jack Caffery er tilbake, og han sliter fortsatt med broren Ewans forsvinning og den ekle naboen sin. Kjærlighetslivet skranter, og han får en ny sak som minner han alt for mye om brorens skjebne. En familie på tre blir lenket fast inne i huset sitt, mishandlet og deretter forlatt. Gjerningsmannen tar med seg sønnen på åtte år, og en desperat leteaksjon blir satt igang. Bare beskrivelsen av hvordan de finner gutten er nok til å få hårene til å reise seg på ryggen, og det blir ikke bedre når vi får vite hva som egentlig skjedde med familien inne i huset. Jeg skal ikke røpe altfor mye, men la oss bare si at dette nesten er for drøyt til å sette ned på papiret.

«Kuren» er en bok som frastøter meg utallige ganger, men samtidig så drar den meg med inn i historien. Den er utrolig spennende og actionfylt, men absolutt ikke noe for sarte sjeler! Noe av det jeg liker best er at vi faktisk får VITE hva som skjedde med Ewan (Leseren får vite, ikke Jack Caffery vel og merke…). Og selv om hans skjebne er helt utrolig horribelt fryktelig, MYE verre enn døden, så er det utrolig tilfredsstillende å faktisk få oppklart slike forsvinningsnumre (Jeg er ennå sint på Tana French, som ikke oppklarer noe som helst i «Skogen»).Vanligvis så blir man holdt i det blå så lenge forfatteren ønsker å fortsette med serien, men her ble det oppklart allerede i bok to. Flotte greier!

Så altså, klokken to om natten satt jeg litt småskjelven i sengen og lengtet etter Donaldpocket, Bobseybarna eller annet beroligende lesestoff. Det er da det hjelper å ha en sovende mann ved siden av seg! 😉 Det ble ikke noe Donald på meg, istedet leste jeg om beleiringen av Sarajevo i Steven Galloways «Cellisten i Sarajevo«.

Reklamer

2 kommentar to “En skjebne verre enn døden”

  1. Mari said

    Ok, du har overbevist meg. Dette skal bli boka som redder Mo Hayder etter hennes katastrofale fall (som jo måtte bli høyt etter Tokyo). 🙂

    • SkyWize said

      Ja, Tokyo var fantastisk… Likte Fuglemannen også jeg da, men har ikke lest Pig Island eller The Ritual. Hvis Pig Island er en «dustebok» så kan jeg jo hoppe over den med god samvittighet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: