Books for Keeps

En stabel leseverdige (og ikke fullt så leseverdige) bøker

Posted by SkyWize den desember 2, 2008

Jeg er en travel dame for tiden, så det blir ikke så mye tid til blogging. Jeg har hatt masse å gjøre, det har blant annet vært Bokmesse, og neste uke er det tid for innleveringer og eksamen… Hjelpe og trøste…

Tid til lesing har man dog alltid, og jeg har blant annet lest Nikolaj Frobenius – «Jeg skal vise dere frykten». Boken handler om forfatteren Edgar Allan Poe, den er delvis biografisk og delvis ren fantasi. Poe er en ulykkelig sjel, med en syk liten kone. Han strever med å få endene til å møtes, drikker for mye, har et merkelig forhold til en pietistisk prestesønn – og blir forfulgt av mord. En gal person begår mord akkurat slik Poe har beskrevet dem i bøkene sine. Spennende bok, men den har noen svakheter her og der.

«Charlotte Isabel Hansen» av Tore Renberg var utrolig morsom. Jeg hørte den på lydbok, lest av forfatteren selv, og det fungerer absolutt! Jeg har fnist meg igjennom mange t-baneturer, spesielt er det komisk hvordan litteraturteorien kan anvendes på alle områder i livet… Jarle Klepp får tilfeldigvis se en artikkel av Bakhtin – og kommer på at han kan lage et karneval i bursdagen til datteren sin. Han synes også det er helt fryktelig med alle disse førsteårsstudentene som ikke vet forskjellen på signifikat og signifikant. Hehe, jeg må innrømme at akkurat de begrepene fikk jeg aldri helt orden på jeg heller. Jeg får skylde på en smule manglende interesse. Det er mulig denne boken fungerer best for de med litteraturbakgrunn, jeg vet ikke, men morsom var den!

Jeg har også lest Christopher Paolinis «Brisingr» og synes vel ganske lite om den. Den godeste Paolini har blandet sammen alt som finnes av tidligere fantasylitteratur og laget et makkverk utav det. Jeg overlevde «Eragon», foraktet «Den eldste» og synes at «Brisingr» er sånn midt imellom i standard. «Brisingr» skulle være den siste boken i en trilogi, men nå blir det visst en kvadrologi i stedet. Med andre ord: en transportetappe. Boken er tidvis spennende, men hver gang Nasuada kommer inn i bildet blir den drepende kjedelig. Det er tamt med en superhelt som forplikter seg til underdanighet overalt, og som må reise på kjedelige diplomatiske turer og aldri kan gjøre som han vil.

Jo Nesbø gjør det derimot litt bedre med sin oppfølger «Doktor Proktors tidsbadekar». Ikke så bra som den første boken, men absolutt verdt å lese. Man kan til og med lære seg litt historie – både Napoleon og Jeanne d’Arc har gjesteopptredener i boka.

Jeg leser istedet Twilight-serien for omtrent 20. gang – og gleder meg vilt til billettene til førpremieren blir lagt ut på torsdag. Jeg venter forresten også i spenning på Hans Petter Labergs mening om Twilight. 😉

Reklamer

Én kommentar to “En stabel leseverdige (og ikke fullt så leseverdige) bøker”

  1. HPL said

    Og nå er vel den spenningen utløst. 😉
    Laberg var sitt vanlig grinete jeg, og er av den oppfatning av at hvis man skal lese en god og forholdsvis ny vampyrroman, så er «La den rette komme inn» absolutt å foretrekke.

    Men egentlig tilhører bøkene to forskjellige genrer, selv om begge tilfeldigvis inneholder vampyrer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: