Books for Keeps

Spenning, romantikk og akk så mye drama…

Posted by SkyWize den september 21, 2008

Jeg leste Carlos Ruiz Zafons siste bok «Engelens spill» for noen dager siden. Min første innskytelse var at dette kommer til å bli en storselger. Den utspiller seg i det samme universet som «Vindens skygge» gjør, og bare det er nok mer enn nok til at alle som likte «Vindens skygge» vil kjøpe denne også.

David er en ung journalist som skriver bloddryppende historien for en avis. Han får sparken, og bestemmer seg for å skrive sin egen bok. Han flytter inn i et falleferdig gammelt tårnhus og begynner på boken. I tillegg forelsker han seg, får en innpåsliten jentunge som sekretær/hushjelp og får mystiske brev fra en ukjent velgjører. I tillegg tar han jevnlige turer innom Sempere og Sønns bokhandel. Boken hans blir en flopp, samtidig som boken han skrev i sin venns navn blir en megasuksess. Kvinnen han elsker gifter seg med denne vennen. Det er med andre ord nok av drama og forviklinger i denne boken!

David fortviler, og tar i mot et litt skummelt tilbud fra den ukjente velgjøreren sin. David går med på å skrive en ny religion, en bok som skal få mennesker til å tro. Akkurat hva de skal tro på er ikke så farlig! Selvsagt har den mystiske velgjøreren baktanker, folk dør som fluer rundt David og han får naturlig nok skylden. Han oppdager også at den forrige eieren av tårnhuset har gått med på et liknende tilbud. Skumle greier…

Dette er en ganske kompleks bok, jeg tror faktisk jeg må lese den én gang til for å få ordne på alle menneskene, relasjonene og hvem som har skylden for hva. Det var ganske lenge siden jeg hadde lest «Vindens skygge» og det var nok ingen fordel. Enten så bør du ha lest den nylig – eller ikke i det hele tatt. Alle disse Semperene er ikke enkle å holde fra hverandre.

Den gode stemningen er bevart, og vi får høre mer om de glemte bøkers kirkegård. Fantastisk sted! Jeg ønsker meg et sånt…. Zafon starter ofte bedre enn han avslutter, og sånn er det også i «Engelens spill». Starten er utrolig spennende og fascinerende, men avslutningen sklir ut i mengder av drap, forsvinninger, rollebytter osv.

Jeg var forresten på boksignering i går, og nå har jeg en utgave av «Vindens skygge» der det står: «Til Trude. The shadow of Barcelona», og en «Engelens spill» med en engel tegnet inn i (pluss noe uleselig lenger nede på siden). Morsomt å ha!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: