Books for Keeps

Sense and sensibility

Posted by SkyWize den september 1, 2008

Nå har jeg akkurat sett siste episode av BBCs «Sense and Sensibility». Serien har gått på NRK1 tre mandagskvelder på rad nå, og jeg har sittet klistret! Det er rart, samme hvor mange versjoner jeg ser av Jane Austens verker, så blir jeg like hektet hver gang (kanskje med unntak av en grusom versjon av «Emma» som jeg ved et uhell kom til å kjøpe en gang jeg skulle være alene hjemme…). Min kjære får frysninger på ryggen og spasmer hver gang Jane Austen blir nevnt og er villig til å gjøre hva det skal være for å slippe å se på. I dag har han lagt puslespill… 😉

Denne versjonen av «Sense and Sensibility» er absolutt blant topp 10 på min Jane Austen favorittliste. Filmskaperne hadde tatt seg en del friheter, jeg kan ihvertfall ikke huske at Colonel Brandon og Willoughby drev med så mye duellering i boken! Men det var ikke altfor overdrevet, så jeg skal tilgi dem. Noe må de vel gjøre for å få filmen dramatisk!

Jeg blir like rørt hver gang Edward kommer på besøk den siste gangen. Elinor: «How is Mrs. Edward Ferrars?» Edward: «Mrs. Edward Ferrars? You must mean Mrs. Robert Ferrars.» Ubetalelig. Dermed er de fri til å erklære hverandre sin kjærlighet og forlove seg. Og der ender alle Jane Austens bøker. Har man først blitt gift, så er det ikke mer å skrive om!

For tiden leser jeg «Dark Prince» av Christine Feehan. Jeg er på side 96, og foreløpig virker den lovende. Jeg begynner å få litt nok av alle disse vampyrene, så neste bokinnkjøp blir garantert ikke innenfor genren «Vampire Romance»!

Det er forresten to bokutsalg denne uken, Pax forlag m.fl og Tronsmo bokhandel skal ha salg. Pax bakgårdssalg starter torsdag 4. september, og Tronsmos på fredag 5.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: