Books for Keeps

Magical chick-lit

Posted by SkyWize den august 16, 2008

Da jeg sullet litt rundt på Amazon her om dagen, så begynte jeg å legge merke til alle tag’ene de setter på bøkene. ‘Magical chick-lit’ var én snedig tag jeg la merke til, ‘Urban fantasy’ en annen. Alle Stephenie Meyers bøker er ‘Vampire romance‘. Vel, dette måtte sjekkes ut, så jeg bestilte litt bøker her og der, med litt forskjellige tag’er. Jeg endte opp med Karen Chance – «Touch the Dark» som hadde tag’en ‘Magical chick-lit’, Laura Whitcomb – «A Certain Slant of Light» med tag’en ‘urban fantasy’, Libba Brays «A Great and Terrible Beauty», også ‘Magical Chick-lit’ og «Magic Bites» av Ilona Andrews som hadde mange forskjellige tag’er.

Foreløpig har jeg lest «Touch the Dark» av Karen Chance og «A Great and Terrible Beauty» av Libba Bray.

«Touch the Dark» er en bok for litt eldre ungdom og voksne. Samfunnet er fullt av vampyrer, varulver, magikere og feer. Cassie er på flukt fra vampyren som oppdro henne. Hun er clairvoyant, har visjoner og ser spøkelser. Karen Chance har lånt mye fra den klassike mytologien her, «Pythia» og «Cassandra» er begge kjente skikkelser. Rasputin (den gale munken) er vampyrskurken, og Cassie må reise tilbake og endre fortiden for å overvinne ham. I prosessen blir hun selvsagt tiltrukket av en mektig vampyr.

Tja, hva skal man si om en sånn bok? Den er verken romantisk, spennende eller morsom, men den forsøker å være alle tre. Vi befinner oss på Margit Sandemo-standard, bortsett fra at Isfolket-serien til Margit Sandemo fenger MYE mer enn denne boka!

«A Great and Terrible Beauty» er mye mer vellykket. Ung jente – mister mor i India – blir sendt til en mørk og skummel kostskole i England. Her oppdager hun at hun har spesielle krefter, og det svirrer også noen kjekke sigøynere rundt omkring. Gemma slår seg sammen med tre andre jenter, og de oppdager at de kan ‘forsvinne’ inn i en annen verden der de har magiske krefter. Gemma møter også sin mor der, men farlige krefter lurer rundt hvert hjørne… Tiden er satt til 1800-tallet, Jane Austen-tid, men er ikke særlig troverdig. Jentene bader nakne, kysser sigøynere, drikker whisky og raper. De passer med andre ord ganske dårlig inn i Victoriatiden.

Hvis man velger å se bort i fra dette, så er boken faktisk ganske spennende.

Jeg lever i håpet om at de to andre er lesverdige, only time will tell.

Ps: Gratulerer med dagen til Madonna og meg, og min dypeste medfølelse til Elvis.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: