Books for Keeps

Den hemmelige hagen

Posted by SkyWize den august 1, 2008

I går så jeg «Den hemmelige hagen» på dvd sammen svigermor og svoger. Den var egentlig ganske bra, men det er et par små ting jeg er skuffet over… Som vanlig har det med overgangen fra bok til film å gjøre, og ikke minst med mine forventninger til personene. For det første: historien blir straks mye mindre gripende når Marys foreldre dør i et jordskjelv og hun blir sendt med et skip til England. I boken dør de av kolera, og alle tjenerne forlater huset. Mary blir senere funnet helt alene i huset, under sengen eller noe sånt. Bokas versjon er jo tusen ganger mer dramatisk! Jeg er heller ikke spesielt fornøyd med Dickon, i boken er han mye mer sjarmerende, i filmen virker han bare plump og bondsk. Filmskaperne har også greid å snike inn et hint om kjærlighet mellom Dickon og Mary. Sett sånt tull!! Trivia: Gutten som spilte Colin vant rollen i en slags konkurranse, og har aldri spilt i en film siden. Morsomt!

Bortsett fra disse smådetaljene (som jeg har en tendens til å henge meg opp i) så var filmen bra, den. Bortsett fra et par overdrevent vårlige naturscener som varte altfor lenge. Svigermor likte den, men jeg ble svært sjokkert over å finne ut at verken svigermor, svoger eller samboer noensinne hadde hørt om boken! Går sånt an…? Jeg har vokst opp med slike klassikere, «Den hemmelige hagen», «Småfrøkner», «Onkel Toms hytte», «Den siste mohikaner» osv. Er det unormalt?

I bokhandelen i dag fikk vi inn en annen gammel klassiker – trodde jeg. «De nye Hardyguttene» heter serien på norsk, men den må for all del ikke blandes med de gode gamle Hardyguttene. Frank og Joe har blitt eldre, er junioragenter i et byrå (ATAK), surfer på internett og har GPS på motorsyklene sine. Alt i alt har de blitt modernisert ganske mye. Joe banner til og med, og ikke engang i sinne! «Jeg vil kjøre mer, for søren». (Fritt sitert). Jeg er sjokkert og skuffet. Enda et av barndommens lykkelige minner har blitt traumatisert. 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: