Books for Keeps

Elizabeth Noble – Vennskapsprøven

Posted by SkyWize den juli 9, 2008

Vennskapsprøven

Såvidt jeg kan se så er dette Elizabeth Nobles andre bok på norsk – den første het «Lesesirkelen» og kom i 2006. «Vennskapsprøven» handler først og fremst om Freddie. Sønnen hennes har blitt sendt på kostskole mot hennes vilje, hun sitter i bilen på vei hjem etter å ha besøkt ham – og så ringer mannen hennes. Han har funnet en annen og vil skilles. Like etter ringer en stemme fra fortiden – faren hennes er død. Ikke en enkel kveld det der!! Freddie reiser fra alle problemer og drar for å oppklare mer av farens fortid, og for å finne moren som hun alltid antatt var død. Til hjelp på veien har hun Tenko-klubben, som består av to gode venninner, og den tredje gode venninnens enkemann som selvfølgelig har blitt forelsket i Freddie. Komplisert? Tja, dette er nok en rimelig ukomplisert bok, men det vil ikke si at jeg ikke likte den! Og for de som likte «Lesesirkelen» – «Vennskapsprøven» er MYE bedre! (Uten at noen av disse bøkene kan kalles stor litteratur, for all del…)

«Lesesirkelen» synes jeg var et sammensurium av løst sammenknyttede mennesker som oppdaget at de var mer sammenknyttede enn de trodde. Utro ektemenn osv. Denne boken er mye fastere i strukturen, personene er gode venner. Freddie er den som skiller seg ut som hovedperson, det er hennes mann som vil skilles, hennes far som er død, og det er hun som trenger støtte. Tamsin er den solide, godt gifte venninnen som alltid har svar på alt. Hun er venninnegjengens orakel og problemløser. Selv gravid, og god og rund, så kaster hun alt for å bli med Freddie hjem til farens hus. Reagan er den tøffe advokatvenninnen, som aldri fant den rette (og som dermed heller aldri fikk barn), hun er spiss i kantene og rimelig avvisende. Sarah er den døde venninnen, og Matthew var hennes ektemann. Han finner plutselig ut at han de siste årene har fått mer og mer følelser for Freddie og velger det «gale» tidspunktet for å vise disse følelsene. Høres noe av dette kjent ut? Vel, jeg sa ikke at boken var original…

«Vennskapsprøven» er forholdsvis velskrevet, ganske underholdende og til tider romantisk. Som ferielesning så er den slettes ikke dum, vi kan ikke alle lese «Ulysses» på sydenferie! (Tro meg, jeg har prøvd…)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: