Books for Keeps

Ruth Park – Den fremmede

Posted by SkyWize den juli 2, 2008

Bilde av \

Mmm, denne boka er nydelig… Ruth Parks er opprinnelig fra New Zealand, men bor visstnok i Australia. Hun har skrevet flere barne- og voksenbøker, men hun har ikke blitt særlig internasjonalt kjent. Den engelske originaltittelen var «Playing Beatie Bow», en tittel som sier uendelig mer enn den norske anonyme tittelen «Den fremmede».

Abigail bor sammen med moren i Sydney, faren forlot dem for en annen kvinne for noen år siden. Hun er en spesiell pike, ikke særlig opptatt av venninner og gutter osv. Abigail kommer over et nydelig broderi som hun syr inn i en gammeldags kjole. Hun er opprørt fordi moren vil flytte sammen med faren igjen og krangler med moren. Iført den gammeldagse kjolen ser Abigail en mystisk pike på lekeplassen og bestemmer seg for å følge etter henne. Før hun vet ordet av det har hun kommet inn i en annen tid. Hun finner ut av jenta hun fulgte etter er den virkelige Beatie Bow, opphavet til en lek som blir lekt på Abigails tid. Hun blir også kjent med Beaties bror, Judah og forelsker seg i ham. Uten å røpe for mye av handlingen kan jeg si så mye som at deres kjærlighet innebærer oppofrelser, den gammeldagse kjolen til Abigail spiller en mye større rolle enn hun tror, og hva er denne mystiske «Gaven» hele Bow-familien snakker om?

Jeg elsker bøker med god, gammedags, høvisk kjærlighet og det er nok derfor jeg liker denne boken så godt. I tillegg er den spennende og har særegne, spesielle skikkelser. Beatie er en historie for seg selv, for ikke å snakke om Gibbie og Judah. Mmm, Judah… Slutten er fantastisk, og akkurat riktig i en romantisk bok!

Ps: Jeg glemte vel å nevne at dette er en ungdomsbok. 12-15 år er nok en passende lesealder! Men jeg blir aldri for gammel for barnebøker!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: